Flag

Dulceață de mere și zarzăre galbene cu cidru

5 borcane 250 ml
Ușoară
40
O comoară sclipitoare
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți prepara dulceața și cu suc de mere în loc de cidru.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
400 gmere
400 gzarzăre galbene
200 mlcidru (vin de mere)
1 plicGelfix 1:1 Dr. Oetker
1 kgzahăr

Afișare produse

Picture - Gelfix 1:1 Dr. Oetker
1

Pregătire: Merele se curãţã de coajã, se taie mãrunt şi se cântãresc 400 g. Zarzãrele galbene se spalã, se scot sâmburii, se taie mãrunt şi se cântãresc 400 g. Se mãsoarã 200 ml cidru .

2

Preparare: Fructele şi cidrul se pun într-o oalã şi se amestecã bine laolaltã. Conţinutul plicului se amestecã cu douã linguri de zahãr, se adaugã peste compoziţie şi se amestecã foarte bine, apoi se pune la foc mare. Dupã ce clocoteşte, se ia oala de pe foc, se adaugã restul de zahãr şi se pune din nou la fiert. Se fierbe 1-2 minute, amestecând continuu, apoi se ia de pe foc. Se îndepãrteazã spuma, dacã e cazul, apoi se toarnã imediat în borcanele pregãtite în prealabil. Borcanele se închid cu capace, se rãstoarnã şi se lasã aşa, sprijinite pe capac, circa 5 minute.

  • Puteți prepara dulceața și cu suc de mere în loc de cidru.