Flag

Jeleu de mere și mentă cu limette

5 borcane 250 ml
Medie
40
O combinație irezistibilă
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pe durata răcirii, întoarceţi borcanele de mai multe ori pentru a obţine o mai bună repartizare a fâşiilor de limette.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
750 mlsuc de mere
3crenguțe de mentă
2limette
400 gzahăr
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Pregătire: Se măsoară 750 ml suc de mere şi se spală crenguţele de mentă. Ambele se pun într-o oală şi se fierb aproximativ 2 minute. Limettele se spală în apă fierbinte şi se şterg pentru a se usca. Apoi fructele se decojesc, iar coaja se taie în fâşii foarte subţiri (se poate folosi şi o răzătoare specială).

2

Mod de preparare: Se îndepărtează menta şi se adaugă plicul Gelfix Extra 2:1 şi zahărul, conform instrucţiunilor de pe plic. Se pun la foc mare şi se fierb, amestecând continuu minim 3 minute. Se adaugă fâşiile de limette şi compoziţia se mai fierbe circa 1 minut. Se spumează, iar apoi se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid borcanele cu capace cu filet şi se lasă circa 5 minute să stea întoarse cu capacul în jos.

  • Pe durata răcirii, întoarceţi borcanele de mai multe ori pentru a obţine o mai bună repartizare a fâşiilor de limette.