Flag

Pâine de secară cu semințe de susan

1 bucată
Medie
40
Apreciată
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În loc de semințe de susan puteți folosi semințe de mac.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluatul dospit
175 gfăină integrală de secară
325 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
1 lingurițăzahăr
2 lingurițe rasesare
275 mlapă călduță
50 mlulei
Pentru forma de copt
40 gsemințe de susan

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se amestecă cele două tipuri de făină cu drojdia. Se adaugă zahărul, sarea, apa și uleiul.

2

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 30 de minute).

3

Aluatul se frământă încă puțin pe un blat de bucătărie, tapetat în prelabil cu făină.

4

Se unge o formă de copt (30 x 11 cm) și se tapetează cu semințe de susan. Se toarnă apoi aluatul, se unge pe deasupra cu puțină apă, se presară restul de semințe de susan. Aluatul se acoperă din nou și se încă o dată la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).

5

Suprafața aluatului se crestează oblic, cu un cuțit, pe o adâncime de circa 1 cm. Forma de copt se introduce la cuptor și se coace. Lângă forma de copt se așază și un vas rezistent la coacere în care se pune apă.

Durată de coacere: 50 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

6

Pâinea se scoate din formă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.

  • În loc de semințe de susan puteți folosi semințe de mac.