Savoarea Sărbătorilor, ușor de preparat oricând.
Mixul pentru Turtă Dulce de la Dr. Oetker îmbină gustul Sărbătorilor de iarnă cu bucuria preparării unui desert delicios alături de cei dragi.
Cu un pachet specific Sărbătorilor de Crăciun, în care se regăsesc două creioane albe pentru decoare şi un mix delicios ce conţine condimente precum scorțișoară, anason, cuișoare și coajă de portocală, Mixul pentru Turtă Dulce de la Dr. Oetker este cel mai delicios motiv de a te bucura oricând de un desert festiv.
Cutia conține :
Se mai adaugă:
Pentru aluat:
Se adaugă:
Pentru aluat:
NOU DE LA DR. OETKER
Cu nucă, cu ciocolată, cu rahat turcesc, stafide sau fructe confiate, cozonacul rămâne “regele” din bucătărie, fiind un simbol al sărbătorilor fundamentale.
Cozonacul este de fapt o pâine mai specială, având o reţetă veche ce a fost îmbunătățită de fiecare țară în parte în timp.
Românii preferă cozonacul pufos şi mult crescut, frământat cu drojdie, cu umplutură de ciocolată, cacao și nuci. Deși este un desert foarte apreciat, acesta nu este întotdeauna ușor de preparat, având nevoie de multe frământări și în același timp creându-ne multe frământări...
De aceea Mixul pentru Cozonac fără frământări de la Dr. Oetker este o soluție atunci când vrei să ai un rezultat sigur, iar modul de preparare nu necesita frământare - se prepară cu ajutorul mixerului.
Ești pregătită să îl încerci și tu?
Pregătirea aluatului: Se încălzește laptele cu untul până la topirea untului. Într-un vas pentru mixer se amestecă cu o lingură mixul pentru aluat și drojdia. Se adaugă amestecul de lapte cald și gălbenușurile și se amestecaă cu mixerul (cu spiralele) timp de 4 minute până la omogenizare. Aluatul obținut se lasă la dospit într-un loc cald aproximativ 1,5 ore (până își dublează volumul).
Pregătirea umpluturii: Într-un vas se pun albușurile și se bat până se obține o consistență de bezea. Mixul pentru umplutură se adaugă treptat și se amestecă cu lingura de jos în sus. La final se adaugă nuca macinată.
Împletirea: Când aluatul și-a dublat volumul se împarte în două și se întind două foi. Fiecare foaie se umple cu compoziția de la pasul 2, se rulează, se împletesc și se așază în tava de cozonac tapetată cu hârtie de copt. Cozonacul se lasă din nou la crescut într-un loc cald timp de 30 de minute, până crește din nou.
Coacerea: Cozonacul se unge cu gălbenuș de ou și se coace la temperatura de 180 ͦ C, timp de 50-55 de minute. După preparare se obţine un cozonac de aproximativ 1,2 kg.
Aluaturi de bază
Prăjituri
Pâine
Prăjituri
Prăjituri