Se spală roşiile, se taie în bucăţi şi se dau prin maşina de stors. Sucul proaspăt obţinut se fierbe 30 de minute, după care se adaugă zahărul, uleiul, oţetul şi se mai lasă la fiert 2-3 minute până se dizolvă zahărul. În acest timp se curăţă gogoşarii, se taie în sferturi, apoi se opăresc timp de 3-4 minute într-o oală, împreună cu morcovii tăiaţi felii. Usturoiul se curăţă de coajă, iar pătrunjelul se spală şi i se înlătură codiţele. Se aşază gogoşarii în borcane, alternând cu rondele de morcovi şi căţei de usturoi.
Se dizolvă conţinutul plicului de Tomato fix în puţin suc de roşii, apoi se adaugă în oală. Pentru omogenizarea compoziţiei se amestecă în mod continuu, după care aceasta se toarnă peste gogoşari, asezonând frunze de pătrunjel deasupra. Se agită borcanele pentru a elimina bulele de aer, apoi se acoperă cu un capac şi se ţin timp de 5-10 minute întoarse cu capacul în jos.
Rețete asemănătoare
Murături și conserve
Murături și conserve