Puneți fructele de pădure într-un robot de bucătărie și amestecați până se omogenizează (dacă nu aveți un robot de bucătărie, puteți zdrobi fructele de pădure cu o furculiță într-un bol până se eliberează sucurile și bucățile de fructe sunt mici). Fructele zdrobite se pun într-o sită, peste un bol; treceți fructele de pădure prin sită folosind o lingură și aruncați semințele.
Amestecați iaurtul, laptele condensat și extractul de vanilie într-un castron separat. Adăugați amestecul de fructe de pădure și amestecați până se omogenizează totul.
Turnați în formele pentru acadele de înghețată și introduceți bețișoarele, apoi puneți-le în congelator.
Dacă nu aveți o formă pentru acadele de înghețată, puteți folosi pahare de plastic - acoperiți partea de sus cu folie alimentară, faceți o gaură mică în partea de sus și introduceți bețișorul.
Congelați acadelele pentru cel puțin 4 ore, dar ideal peste noapte.
Odată ce acadelele s-au întărit, topiţi ciocolata albă în cuptorul cu microunde.
Rupeți ciocolata în bucăți și puneți-o într-un bol, amestecând după fiecare repriză de 30 de secunde, până se topește. Se lasă la răcit câteva minute.
Scoateți acadelele din formele lor și puneți-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Introduceți fiecare acadea în ciocolata albă pentru a acoperi aproximativ 2/3 din suprafaţă și puneţi din nou pe hârtie pentru a se întări.
Odată ce ciocolata albă s-a întărit, topiţi ciocolata neagră ca mai sus și lăsaţi la răcit câteva minute.
Se toarnă ornamentele într-un bol. Introduceți 1/3 din acadea în ciocolată neagră și apoi scufundați în bolul cu ornamente pentru a acoperi partea de sus a acadelei.
Va trebui să lucrați rapid, deoarece ciocolata se așază rapid pe acadele. Odată ce toate acadelele au fost acoperite, puneți înapoi în congelator până când sunt gata de servit!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri