În 2 tăvi de copt puneți hârtia de copt. Cerneți făina într-un bol și adăugați untul, amestecați până se omogenizează bine și seamănă cu pesmetul proaspăt.
Se adaugă zahărul tos, apoi oul și se frământă bine până se formează o minge.
Presăraţi cu făină suprafața de lucru și întindeți aluatul subțire – cca. 0,25 cm. Folosind un tăietor în formă de inimă de aprox. 8 cm lățime, se fac 16 inimi, rulând din nou, după cum este necesar. Tăiați din 8 inimi câte o inimă de 2,5 cm și păstrați inimioarele mici.
Așezați 4 inimioare netăiate pe tava de copt și apăsați ușor bețișoarele speciale de hârtie la jumătatea fiecărei inimi. Se unge cu albuş de ou fiecare inimă de pe bețișoare.
Pudrați suprafața de lucru cu zahăr pudră și frământați ușor fondantul pentru a se înmuia. Se întinde subțire și se decupează 8 inimioare de fondant. Puneți câte o inimioară din fondant deasupra fiecărei inimioare de aluat pentru a acoperi bățul și apăsați ușor.
Ungeți ușor fiecare inimă de fondant cu puțină dulceață. Apăsați pe marginea fiecăruia folosind vârful unei furculițe pentru a sigila. Ungeți cu albuș de ou spatele inimioarelor mici tăiate și lipiți-le lângă cea decupată. Răciți cel puțin 30 de minute.
Cu zece minute înainte de a le găti, preîncălziți cuptorul la 190°C (170°C Cuptor ventilat, 375°F, gaz 5). Ungeți acadelele cu albuș de ou și stropiți cu zahăr tos. Coaceți 12-15 minute până devin ușor aurii. Se lasă la răcit timp de 10 minute, se umple centrul fiecărei inimi cu puțin mai mult gem, apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci. Acadelele sunt acum gata să fie servite și savurate!
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 12 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 190 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 170 °C
Rețete asemănătoare
Dulciuri
Dulciuri