Se ung cu grăsime tăvile, respectiv formele de copt.
Amestecarea și cernerea afânează făina și repartizează omogen praful de copt. Prăjitura va fi astfel mai pufoasă.
Ingredientele se adaugă în vasul de mixare în ordinea din rețetă, peste amestecul de făină.
La acest tip de aluat, uleiul este de o importanță crucială și de aceea nu trebuie înlocuit cu vreo grăsime solidă. Se poate folosi orice tip de ulei care are gust neutru.
Ingredientele se frământă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la viteză mare, circa 1 minut. Este indicat ca, pe cât posibil, să nu se frământe mai mult decât necesar, pentru că altfel aluatul începe să se lipească.
Ruloul se întinde în foaie sau se formează forma menţionată în rețetă. În cazul în care aluatul este prea moale, se poate adăuga puțină făină.
Dacă aluatului i se dă forma de rulou, atunci el se poate întinde sau porționa mult mai bine.
Din acest aluat se pot prepara cele mai diverse prăjituri și fursecuri.
Orice aluat cu brânză și ulei se coace conform indicațiilor din rețetă.
După coacere, prăjitura se scoate imediat din formă sau din tavă și se așază pe un grătar de bucătărie ca să se răcească.
300 g făină, 1 plic praf de copt Dr. Oetker, 150 g brânză proaspătă (conţinut scăzut de grăsime), 100 ml lapte, 100 ml ulei, 80 g zahăr, 1 plic zahăr vanilinat Dr. Oetker, 1 ou, 1 praf de sare. Aceste cantități sunt suficiente pentru o tavă (30 x 40 cm) sau pentru circa 12 bucăți.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază