1. Se amestecă făina cu praful de copt, cacaua și sarea. Zahărul și zahărul vanilat-bourbon se pun în apă să se dizolve, apoi se adaugă uleiul.
2. Aluatul se toarnă într-o formă mică de copt 25x16 cm și se coace.
Temperatura de coacere: 180 ͦC (cuptor preîncălzit)
Timp de coacere: 15-20 minute
Apoi se scade temperatura și se mai coace 15 minute. După coacere se lasă la răcit.
Temperatura de coacere: 170 ͦC
Timp de coacere: 15 minute
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se amestecă toate ingredientele într-o oală și se pune la foc potrivit, amestecând continuu. Când compoziția devine consistentă, se ia de pe foc și se răcește pe baie de apă. Se opresc 3 linguri pentru decor.
Se ard 2 linguri de zahăr până se caramelizează. Se adaugă apă treptat și se lasă la fiert până se topește caramelul. Se adaugă și restul de zahăr și esență de rom, apoi se lasă puțin la răcit. Se taie blatul în două, se însiropează stratul de jos, se adaugă crema, apoi se pune al doilea blat și se insiropează.
Se prepară glazura conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se decorează cu crema rămasă. Se ține în frigider câteva ore și apoi se servește.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri