Mod de preparare: Varza albă și cea roșie se taie foarte subțire și se amestecă cu puțină sare să se înmoaie. Morcovii și țelina se dau pe răzătoare, se toacă mărunt frunzele de țelină și totul se amestecă cu varza stoarsă. Ardeii se spală bine, li se taie un căpăcel la codiță, se curăță de semințe și se umplu cu varză fără să se spargă ardeii după care se așează în borcan. Se pune apa la fiert cu restul de sare, oțet, zahăr, piperul boabe, puțin chimen, foaie dafin și cu zeama de varză. Se dă în clocot și se adaugă Pikant fix dulce-acrișor. Se lasă la fiert 3 - 5 minute și se toarnă clocotită peste ardei, în borcane. Apoi se sigilează borcanele și se depozitează la rece.
Rețete asemănătoare
Murături și conserve
Murături și conserve
Murături și conserve