Marțipanul se taie în bucățele mici. Cocktailul de fructe se lasă la scurs pe o sită (masa scursă să rămână 250 g). Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.
Făina cu praful de copt se amestecă într-un vas, peste care se adaugă marțipanul, zahărul vanilinat și untul sau margarina. Se amestecă totul cu spiralele de frământat ale mixerului, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, până se obține un aluat omogen. Aluatul se frământă puțin pe un blat tapetat în prealabil cu făină şi se întinde într-o foaie cu grosimea de ½ cm. Se decupează cca. 10 bănuți de aluat cu ajutorul unui șablon de tăiere oval și se așază în tava de copt.
Peste bănuți se distribuie uniform fructele din cocktail.
Făina și migdalele se amestecă într-un vas. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul până se obține un aluat sfărâmicios, care se repartizează peste fructe. Apoi tava se introduce în cuptor, pe grătarul din mijloc al acestuia.
Durată de coacere: despre 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Fursecurile se scot din tavă cu tot cu hârtia de copt și se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri