Pentru baza batoanelor, se pun alunele într-un blender și se macină fin. Se adaugă curmalele și sarea și se amestecă pentru a obține un amestec ca un aluat sfărâmicios.
Se așază o ramă de copt pe un blat tapetat cu hârtie de copt sau pe o tavă de copt și se întinde uniform amestecul. Se apasă ferm. Se lasă la rece.
Se taie păstaia de vanilie pe lungime și se răzuiesc semințele. Se pun curmalele, laptele de ovăz, untul de arahide, semințele de vanilie și sarea într-un blender și se amestecă pentru a forma o pastă fină. Pasta se întinde peste bază.
Se toacă grosier alunele și se prăjesc într-o tigaie fără ulei, la foc mediu. Se distribuie deasupra cremei, apoi se păstrează în congelator pentru cel puțin 3 ore.
Se scoate rama de copt și se taie în batoane de 2 x 5 cm. Se congelează din nou.
Se toacă mărunt glazura și se topesc 2/3 pe baie de aburi. Apoi se adaugă restul de glazură și se lasă să se topească complet. Se înmoaie batoanele în glazură cu ajutorul unei furculițe, se lasă să se scurgă orice exces, ștergând ușor marginile dacă este necesar, apoi se așază pe hârtie de copt. Se presară cu sare de mare și se lasă să se întărească. Se păstrează la frigider.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri