Se spală dovleacul, se usucă și se taie în bucăți mari. Bucățile de dovleac se răzuiesc apoi într-un bol. Se adaugă ouăle, siropul de agave, sarea, migdalele, praful de copt, scorțișoara și jumătate din cantitatea de făină de porumb și se amestecă bine laolaltă cu o lingură.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 155 °C
Se preîncălzește cuptorul (cuptorul cu încălzire și sus și jos: la 180°C, cuptorul cu ventilator: la 155°C). Se unge tava de copt cu uleiul de floarea soarelui și se tapetează cu restul de făină de porumb. Se adaugă amestecul de dovleac și se întinde uniform în tavă, apoi se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului circa 30 de minute.
Între timp, se topește cuvertura în baie de apă, apoi se încorporează uleiul din semințe de dovleac. Se scoate prăjitura din tavă, se acoperă cu glazura topită și se presară cu semințele de dovleac tocate.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri