Se preîncălzește cuptorul la 200 °C. Se întinde zahărul într-un strat subțire pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și se încălzește în cuptor pentru 5 minute.
În timp ce zahărul se încălzește în cuptor, se bat albușurile spumă, cu mixerul, la viteză medie, circa 1-2 minute. Se scoate zahărul din cuptor și se adaugă peste albușuri, continuând baterea. Se adaugă pasta de vanilie, apoi se continuă baterea pentru încă 5-10 minute până când se obține o spumă tare.
Se reduce temperatura cuptorului la 100 °C. Folosind un pahar din sticlă, se trasează cercuri pe hârtia de copt, lăsând circa 2 cm distanță între acestea. Hârtia de copt astfel desenată se așază în tava de copt. Se pune spumă în interiorul cercurilor și, folosind o lingură, se creează o adâncitură în centru. Se coc circa 30 de minute până când bezelele se usucă și pot fi ridicate ușor de pe hârtia de copt. Se deschide puțin ușa cuptorului și se lasă bezelele să se răcească complet.
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 100 °C
Se prepară ganașul amestecând 300 ml de smântână cu ciocolată neagră într-un bol în cuptorul cu microunde. Încălzirea în cuptorul cu microunde se face câte 30 de secunde, urmată de amestecare și iar încălzire până când ciocolata se topește complet. Se lasă deoparte să se răcească până când se îngroașă suficient pentru a putea fi transferat într-un poș.
Se amestecă smântâna rămasă cu extractul de vanilie și esența de ciocolată și espresso, apoi se bate spuma. Spuma se repartizează peste bezele. Se presară pudră de cacao. Se șprițează ganașul cald folosind poșul cu un orificiu stelat. Deasupra se presară caramel crocant, sărat, apoi se servește.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri