1. Albușurile, împreună cu zahărul tos, se pun pe bain marie și se amestecă continuu, la foc mic, până se dizolvă zahărul. Albușurile nu trebuie să fiarbă.
După topirea zahărului, se ia compoziția de pe foc și se bate cu mixerul la viteză mare până se răcește și devine o spumă densă care își păstrează forma. La final, se adaugă amidonul și se omogenizează.
Cu poşul de patiserie, se formează bezele cu Ø 3 cm în tavă, pe hârtia de copt.
Se introduc în cuptor, pe grătarul din mijloc și se coc 70 de minute.
După coacere, se oprește cuptorul, iar bezelele se lasă la uscat, în cuptorul oprit, cu ușa închisă, 70 de minute.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 70 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 110 °C
1. Într-o crăticioară, se pun gălbenușurile, zahărul și cafeaua. Se omogenizează, apoi se pune la bain-marie. Se amestecă continuu cu telul până crema începe să se îngroașe.
2. Se ia de pe foc, se adaugă imediat glazura topită conform instrucțiunilor de pe plic şi se amestecă până se omogenizează.
3. Crema se lasă să se răcească, apoi se adaugă finesse-ul de vanilie.
4. Se bate untul spumă, apoi se adaugă treptat crema. Se bate timp de 1 minut, până devine spumoasă.
Se pune crema pe partea de deasupra a bezelei, se lipește peste ea o altă bezea, tot cu partea de deasupra pe cremă, apoi se umple tot golul rămas cu cremă. Cilindrul obținut se va da apoi cu partea laterală prin nucă.
1. Glazura se prepară conform instrucțiunilor de pe plic.
2. Glazura se distribuie cu o linguriță pe una dintre bazele cilindrilor, adică partea de deasupra prăjiturii.
3. Bezelele cu cremă se pun o oră la frigider pentru a se întări crema, apoi se pot servi.
4. Se pot păstra câteva zile la frigider sau o perioadă mai îndelungată la congelator.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri