Tava de copt se unge și se tapetează cu hârtie de copt. Marginile hârtiei de copt se îndoaie pe lateralele tăvii. Cuptorul se preîncălzește.
Ouăle se pun într-un vas și se bat spumă, folosind mixerul la viteză mare cca. 1 minut. Amestecând continuu se adaugă treptat, pe durata unui minut, prin presărare, zahărul amestecat cu zahărul vanilinat, apoi se continuă baterea încă 2 minute. Făina se amestecă cu cacao și cu praful de copt, apoi se încorporează scurt în compoziție, cu mixerul, la viteză mică. Aluatul se toarnă și se întinde în tava de copt. Se introduce apoi în cuptor, pe grătarul din mijloc și se coace.
Durată de coacere: despre 10 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Blatul se desprinde cu atenție, se răstoarnă direct pe suprafața de lucru și cu tot cu hârtia de copt, se lasă să se răcească.
1 plic de glazură ciocolată neagră se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj. Blatul se mărunțește grosier într-un vas şi se adaugă peste el romul, gemul de portocale sau de caise, aroma și glazura topită. Se amestecă totul cu mixerul, până ce se obține o masă omogenă, care se lasă în repaus, la rece, timp de cca. 1 oră. Din această compoziție se formează bile de mărimea unor nuci. Bilele se păstrează în frigider: 1 oră.
Restul de glazură se topește, apoi se folosește pentru rularea bilelor, după care se decorează cu ornamentele colorate de zahăr. Se lasă pe hârtia de copt ca să se întărească, după care se păstrează la frigider, pentru cel mult două săptămâni.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri