Pentru prepararea aluatului, se pun la fiert într-un castron apa, untul, sarea, zahărul și zahărul vanilinat. Se ia vasul de pe foc, se adăugă făina, apoi se amestecă până la obținerea unui aluat omogen care nu se mai lipește de marginea castronului. Se pune aluatul într-un bol și se încorporează ouăle amestecând cu mixerul electric la treapta cea mai mare de viteză, până când compoziția devine omogenă.
Se pune aluatul în poș având montat tubul neted, iar în tava tapetată cu hârtie de copt se formează inimioare (diametru de circa 8 cm). Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace.
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 190 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 170 °C
Inimioarele se lasă să se răcească, apoi se taie în jumătăți.
Pișcoturile se înmoaie în laptele amestecat cu esența de rom, apoi crema se prepară conform instrucțiunilor de pe plic și, cu ajutorul unui poș, se repartizează între cele 2 jumătăți de inimioare.
Înainte de servire, inimioarele se decorează cu zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Biscuiți
Biscuiți