Pregătire: Se jumătate din tava de copt. Ciocolata se topește pe baie de vapori. Cuptorul se preîncălzește.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Aluat: Untul sau margarina se pun într-un vas de mixare și se spumează folosind mixerul (paletele de batere). Amestecând continuu, se adaugă treptat zahărul și sarea până ce se obține o masă omogenă, legată. Se încorporează ciocolata topită (se pune deoparte o lingură de ciocolată) apoi unul câte unul, ouăle, fiecare ou la circa ½ minute, amestecând cu mixerul la viteză mare. Făină se cerne printr-o sită împreună cu praful de copt apoi se încorporează în compoziție în două porții, amestecând cu mixerul la viteză medie. Se încorporează și migdalele, punând deoparte o lingură cu vârf. Aluatul se întinde în jumătatea unsă de tavă și se nivelează. Peste aluat se pune o folie de aluminiu pliată, apoi se coace.
Durată de coacere: despre 30 Minute
Prăjitura se lasă în forma de copt, pe un grătar de bucătărie, să se răcească.
Decorare: Migdalele se coc într-o tigaie teflonată până ce capătă o culoare brun-aurie, apoi se lasă să se răcească. Ciocolata pusă deoparte se introduce într-o pungă care se taie la un colț și din poș-ul astfel confecționat ciocolata se întinde decorativ peste prăjitură. Se presară imediat (înainte ca ciocolata să se întărească) și migdalele. Prăjitura se taie în bucăți, după dorință în formă de pătrate sau de romburi.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri