Se preîncălzește cuptorul la 180°C / la 160°C cel cu ventilator / treapta 4 cel cu gaz. Se unge și se tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 20cm x 30cm.
Se ia o cratiță mică, se umple aproximativ 1/3 cu apă și se aduce la fierbere. Odată ce fierbe, se reduce flacăra la foc mic.
Se pun untul și ciocolata într-un vas termorezistent care se plasează peste cratița cu apă clocotită. Se lasă să se topească.
Asigurați-vă că fundul vasului nu atinge apa și amestecați ciocolata și untul ocazional pe măsură ce se topesc.
Între timp, se pun ingredientele uscate (în afară de nucile pecan și de bucățile de ciocolată albă) într-un castron și se amestecă bine laolaltă până la omogenizare completă. Când ciocolata și untul s-au topit, se scoate bolul de pe baia de aburi și se adaugă ingredientele uscate peste untul topit. Se amestecă bine, apoi se adaugă ouăle bătute și se continuă amestecarea până la omogenizare completă.
Se încorporează nucile Pecan tocate și bucățile de ciocolată, apoi compoziția astfel obținută se trece în forma de copt pregătită. Se nivelează, se introduce în cuptor și se coace timp de 25-30 de minute până ce blatul devine ferm la atingere - mijlocul trebuie să rămână puțin moale și lipicios. Se pune tava de copt pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească complet.
Pentru a prepara glazura, se amestecă laolaltă zahărul glazurat și apa până ce se obține o pastă groasă care se trece apoi într-o pungă tăiată la un colț (poș).
Se taie negresa în aproximativ 16 triunghiuri lunguiețe, apoi se decorează brăduții astfel obținuți cu glazura albă și decoruri.
Se rup acadelele tematice astfel încât acestea să aibă aproximativ 4 cm lungime - veți avea nevoie de 16 bucăți. Se așază bastoanele de bomboane la baza brăduților pentru a arăta ca niște trunchiuri de copaci.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri