Afinele se aleg, se spală, se scurg foarte bine și se usucă cu un șervețel de bucătărie.
Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt, apoi se cerne într-un vas. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat Bourbon, sarea, oul, laptele și uleiul. Se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat ale acestuia, circa 2 minute, ca să se obțină un aluat omogen.
Se încorporează afinele (cele congelate nu se decongelează), folosind o spatulă.
Compoziția se toarnă în forma de brioșe (pentru 12 brioșe, unsă, tapetată cu făină). Forma de copt se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Brioșele se lasă după coacere încă 10 minute în forma de copt, apoi se scot cu grijă (folosind eventual un cuțit pentru a le desprinde mai bine) și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri