Pentru aluat, se lasă ananasul să se scurgă bine într-o sită.
Marțipanul se taie în cubulețe mici și se pune într-un vas. Se adaugă untul sau margarina și se amestecă ingredientele folosind mixerul, paletele de batere, până se obține o cremă omogenă. Se încorporează în continuare zahărul și zahărul pudră, apoi ouăle, unul câte unul (fiecare ou se bate circa jumătate de minut).
Făina se amestecă cu praful de copt, se cerne și se încorporează în cremă în porții mici, la viteză medie. Se încorporeză la final ananasul mărunțit și laptele.
Compoziția se toarnă în formele de brioșe (unse și tapetate cu făină). Forma se introduce în cuptor și se coace.
Brioșele se lasă 10 minute în forme, apoi se desprind (folosind eventual un cuțit) și se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri