Frământă câteva picături de colorant alimentar verde în fondant. Rulează-l pe o suprafață presărată ușor cu zahăr pudră și decupează forme de brad. Pune tubul de lipici în apă caldă timp de 5-10 minute pentru a-l face mai moale. Aplică o fâșie de lipici pe fiecare brad. Rupe bastonașele de aluat de ciocolată în bucăți mai mici pentru a face trunchiul de brad. Lasă-le să se usuce peste noapte pe hârtia de copt.
Pune smântâna într-un vas și încălzește ușor până când fierbe. Toarnă smântâna peste ciocolată și unt, lasă să stea un minut. Amestecă până când ciocolata se topește complet. Lasă să se răcească peste noapte la temperatura camerei.
Topește ciocolata într-un bol mic la bain-marie, la foc mic. Așază hârtii de copt în 12 forme de brioșe. Preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Mixează untul într-un castron cu un mixer (bețișoare de amestecare) până devine cremos. Adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat, amestecând până când obții o masă omogenă. Adaugă ouăle și mixează timp de aproximativ ½ minut la cea mai mare viteză. Amestecă făina cu praful de copt și cacaoa și adaugă-le în amestec împreună cu ciocolata topită. Împarte aluatul în mod egal în formele de brioșe și coace timp de 20 de minute. Scoate brioșele din formă și lasă-le să se răcească pe un grătar.
Decorează brioșele cu brăduți chiar înainte de servire.
Rețete asemănătoare
Brioșe
Brioșe
Brioșe