Se așază formele de hârtie în tava de brioșe. Se preîncălzește cuptorul.
Pentru aluatul crunch se pun biscuiții într-o pungă de plastic. Punga se închide bine, apoi, folosind un sucitor, biscuiții se zdrobesc fin.
Într-o oală se topește untul, după care se ia oala de pe foc, se adaugă biscuiții zdrobiți și se amestecă bine.
Câte o lingură din această compoziție se pune în câte o formă de brioșă, apoi se apasă ușor. Tava se introduce în cuptor pe grătarul din treimea inferioară și se pre-coace.
Timpul de coacere: cca 5 min
Pentru umplutură, se amestecă toate ingredientele într-un bol, cu mixerul, cu paletele de batere, până se obține o compoziție omogenă, lucioasă. Compoziția se repartizează egal peste aluatul din formele de brioșe, apoi se continuă coacerea, iar temperatura din cuptor se reduce.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 55 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Brioșele se lasă la răcit în forme.
Pentru glazură se scurg mandarinele pe o sită, iar din siropul scurs se măsoară 100 de ml. Mandarinele scurse se repartizează peste brioșe.
Tort-Gelee-ul se prepară așa cum este indicat pe plic, dar cu siropul de compot și cu bitter în loc de apă. Jeleul lichid se toarnă câte un pic peste mandarine, apoi se presară bucățile de fistic.
După dorință, brioșele se pot pune în alte forme, curate, de hârtie.
Rețete asemănătoare
Brioșe
Brioșe
Brioșe