Pentru aluat, ciupercile se lasă să se scurgă bine pe o sită. Șunca se taie în fâșii.
Făina se amestecă cu praful de copt iar apoi se adaugă ouăle, laptele, sarea și piperul. Ingredientele se amestecă folosind mixerul, paletele de frământat, mai întâi la viteză mică, apoi circa 1 minut la viteză mare, până se obține un aluat omogen. Se încorporează brânza, șunca și ciupercile.
Aluatul se toarnă în forma de brioșe (unsă, tapetată cu făină) iar forma se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Brioșele se lasă în forme, pe un grătar de bucătărie circa 10 minute, apoi se scot și se servesc calde.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază