Se topesc împreună ciocolata neagră cu untul. Se mixează ouăle cu zahărul până când își dublează volumul. Apoi se adaugă peste amestecul de ciocolată și unt și se încorporează esența de rom.
Se amestecă făina cu praful de cacao și cu praful de copt. Se încorporează treptat în aluat, până la omogenizare. Se preîncălzește cuptorul. Se tapează tava de brioșe cu formele de hârtie. Se umplu formele pe 3/4 și se introduc în cuptor circa 20-25 de minute.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: despre 20 - 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 140 °C
Se topesc 200 g ciocolată neagră pe bain-marie și se adaugă 100 ml de smântână lichidă pentru frișcă. Se ține la rece timp de jumătate de oră. Crema se amestecă cu mixerul. După ce scot din cuptor, brioșele se lasă la răcit. Apoi le putem decora cu crema și ornamentele Dr. Oetker. Poftă bună!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri