Se topeşte ciocolata într-o oală, împreună cu untul. Se mixează ouăle și zahărul până când își dublează volumul, apoi se adaugă peste amestecul din ciocolată și unt. Se încorporează esența de rom.
Făina se amestecă împreună cu cu cacaua și praful de copt. Compoziţia rezultată se încorporează treptat în aluat și se amestecă totul foarte bine.
Se tapetează tava pentru brioșe cu formele de hârtie, apoi se distribuie uniform aluatul. Se introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia şi se coc brioşele pentru 20-25 de minute.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: despre 20 - 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se prepară crema pentru prăjituri conform instrucţiunilor de pe plic, cu unt și lapte. După ce s-au răcit brioșele, se ornează cu crema pentru prăjituri şi cu Ornamentele sub formă de inimi. După preferinţe, se pot adăuga și fire de șofran.
Rețete asemănătoare
Brioșe
Brioșe