Forma de copt pentru minibrioșe se unge și se tapetează cu făină. Cuptorul se preîncălzește.
Făina cu praful de copt se amestecă într-un vas. Se adaugă restul ingredientelor încorporând totul cu spiralele de frământat ale mixerului, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, cca. 2 minute, până ce se obține o compoziţie omogenă. Aluatul se repartizează în formele de brioșe cu ajutorul a două linguri. Forma de copt cu brioșe se introduce în cuptor, în treimea inferioară, și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: despre 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Brioșele se lasă 5 minute în forme, apoi se desprind și se scot pe un grătar la răcit.
Zmeura se lasă la decongelat, iar din brioșe se taie un mic capac.
Marțipanul se colorează în verde deschis cu puțin colorant alimentar, apoi se întinde, între două folii de plastic, obținându-se o foaie cu grosimea de 2 mm. Se decupează discuri cu diametrul de cca. 3 cm din marțipan, se așază pe capacele de brioșe și se apasă ușor. Brioșele se decorează cu colorant alimentar, napolitane sub formă de margarete.
Zmeura se pasează. Frișca împreună cu zahărul vanilinat și cu întăritorul de frișcă se bat spumă tare, apoi se încorporează ușor în piureul de zmeură. Umplutura se întinde pe brioșe, iar deasupra se așază capacul.
Rețete asemănătoare
Brioșe
Brioșe
Brioșe