Cele 12 forme din hârtie de copt se așază pe o tavă dreptunghiulară. Se preîncălzește cuptorul la aproximativ 180⁰C.
Într-un vas pentru mixer se pune mixul pentru brioșe și se adaugă ouăle, uleiul și laptele. Se amestecă cu mixerul la viteză mare timp de 2 minute sau cu telul până la obținerea unui aluat lucios și omogen.
Aluatul se dozează în cantități egale în formele de copt, cu ajutorul a două linguri. Brioșele se coc în partea de mijloc a cuptorului, apoi se lasă la răcit în formele de hârtie pe un grătar. Brioșele se scot din forme după răcirea lor completă.
Se pune mixul pentru glazură într-un bol mic. Se adaugă uleiul și apa, apoi se amestecă cu o lingură până la obținerea unei glazuri vâscoase.
Brioșele se pot decora cu o pensulă sau se pot înmuia cu vârful în glazură, apoi se lasă să se întărească glazura.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Rețete asemănătoare
Brioșe
Brioșe
Brioșe