Se așază formele de brioșe din hârtie în locașurile din forma de copt brioșe. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Într-un vas de mixare se pun ouăle, uleiul, zara, zahărul, zahărul vanilinat și coaja rasă de lămâie și se amestecă cu grijă laolaltă folosind un tel. Se amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, apoi se adaugă peste compoziția anterior preparată și se amestecă scurt până la omogenizare. Compoziția de aluat astfel obținută se repartizează în formele de brioșă cu ajutorul a 2 linguri. Se așază câte un cubuleț de ciocolată pe aluatul din fiecare formă și se apasă ușor. Se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de sus
Durată de coacere: 25 Minute
După coacere, brioșele se mai lasă încă 10 minute în forme apoi, împreună cu formele din hârtie, se scot și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Glazura se topește pe baie de apă la foc mic. Se taie pliculețul la un colț și pe o hârtie de copt se șprițează diferite forme, litere ca de exemplu mama, mami, dragoste sau inimioare de diferite mărimi. Înainte ca glazura să facă priză, se presară cu mixul de decor. Decorurile din glazură astfel pregătite se lasă să se usuce complet.
Smântâna cu crema de brânză și cu zahărul vanilinat se bat spumă tare. La sfârșit se încorporează zara. Compoziția se trece într-un poș cu un orificiu mare stelat și se șprițează peste brioșe. Până la servire se păstrează la rece.
Înainte de servire, brioșele se ornează cu literele și figurinele din glazură anterior preparate.
Rețete asemănătoare
Brioșe
Brioșe