Zmeura se alege. Formele de brioșe din hârtie se repartizează în forma de copt. Cuptorul se preîncălzește.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se amestecă cu telul, într-un vas de mixare oul, uleiul, zara, zahărul, sarea și aroma. Separat se amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, se toarnă peste compoziția lichidă și se amestecă până la omogenizare. Compoziția de aluat astfel preparată se repartizează în formele de brioșe cu ajutorul a 2 linguri. Câte trei-patru bucăți de zmeură se înfig adânc în aluat. Forma de copt se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 25 Minute
După coacere, brioșele se mai lasă în forma de copt circa 10 minute, apoi se desprind și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Untul și zahărul pudră se freacă spumă circa 3 minute folosind mixerul cu paletele de batere. Se încorporează treptat cu lingura budinca, apoi se amestecă în continuare pentru încă un minut. Din crema astfel obținută se ia o lingură bună și se colorează folosind coloranții alimentari verde deschis. Cremă astfel colorată se trece într-un poș cu orificiul triunghiular (fig. 1)
Circa 2/3 din restul de cremă se colorează în roz cu colorant alimentar roșu. Jumătate din crema colorată în roz se repartizează pe marginea unui poș cu orificiu rotund cu diametru de 6 mm (așa cum se vede în figura 2), apoi jumătate din crema necolorată se pune în mijloc. Se pregătește un alt poș tăind un orificiu triunghiular ca în figura unu și în acesta se pun cremele rămase repartizate, așa cum s-a făcut în al 2-lea poș.
Acum se șprițează diferite forme de flori peste brioșe folosind, eventual, și un orificiu de poș în formă stelată cu diametrul de 8 mm. Brioșele se așază pe un platou de tort, apoi se șprițează forme de frunze verzi.
Pentru a obține diferite forme de flori, crema de unt se șprițează folosind diferite orificii pentru flori ca de exemplu: stelate, în formă de rozetă precum și alte orificii.
Rețete asemănătoare
Brioșe
Brioșe