Se preîncălzește cuptorul la 190 °C (cuptorul cu ventilator se încălzește la 170 °C). Se tapetează o formă de copt brioșe, adâncă, cu formele de brioșe din hârtie. Într-un vas de mixare, se freacă spumă untul cu zahărul pudră.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 190 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 170 °C
Treptat se încorporează prin batere ouăle și pasta de vanilie, apoi deasupra se cern făina și praful de copt și se amestecă cu grijă toate ingredientele laolaltă.
Compoziția de aluat astfel obținută se repartizează cu ajutorul unei linguri în formele de brioșe. Se coace pentru 22-24 de minute până ce brioșele capătă o culoare aurie și se ridică până la marginea de sus a formelor copt. După coacere, se transferă pe un grătar de bucătărie unde se lasă să se răcească.
Durată de coacere: 22 - 24 Minute
Pentru decorare, se tapetează ușor cu zahăr pudră o suprafață de lucru. Pe aceasta se întinde fondantul într-o foaie cu grosimea de 3 mm din care se decupează apoi 17 rondele cu diametrul de 7 cm, folosind un șablon de tăiere adecvat. Resturile de fondant se strâng și se pun deoparte.
Se unge partea de sus a fiecărei brioșe cu gem de caise sau miere, iar deasupra se fixează o rondea din fondant, în așa fel încât să acopere întreaga suprafață a fiecărei brioșe.
Pentru a face trandafiri mici roz, se frământă restul de fondant pus deoparte împreună cu 1-2 picături de colorant alimentar gel roșu.
Pentru a modela mini trandafirii se iau - cu degetele tapetate cu zahăr pudră pentru a preveni lipirea - cantități de fondant colorat de mărimea unui bob de mazăre și se modelează sub forma unor rulouri foarte subțiri.
Începând de la un capăt, rulați strâns până ajungeți la celalalt capăt. Ciupiți ușor la bază și tăiați pentru a permite trandafirului să stea drept. Puneți fondantul pe un blat tapetat cu hârtie de copt și lăsați să se usuce timp de 30 de minute înainte de decorare.
Pentru designul matlasat, utilizați fie un instrument de matlasare specializat, fie un mic cuțit zimțat. Apăsați ușor în partea de sus a fondantului într-un design încrucișat pentru a face un model de grilă. Cu creionul decor alb lipiți câte un trandafir roz pe prăjituri pentru a le decora.
Rețete asemănătoare
Brioșe
Brioșe
Brioșe