Vişinele se lasă la scurs pe o sită. Forma de copt brioşe se unge. Din hârtia de copt se taie 12 pătrate (cu latura de cca. 13 cm) şi cu acestea se căptuşesc formele de brioşe. Cuptorul se preîncălzeşte.
Uleiul, laptele bătut, oul, zahărul, zahărul vanilinat şi esenţa de migdale marocană se amestecă cu telul, într-un vas. Separat, făina se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea, apoi se încorporează în compoziţie. Jumătate din compoziţia de aluat se porţionează în formele de brioşe, iar deasupra se repartizează jumătate din cantitatea de vişine. Praful de cacao şi laptele se încorporează în aluatul rămas. Amestecul obţinut se toarnă în forme, peste vişine, iar deasupra se distribuie restul de vişine. Brioşele se coc pe grătarul din mijloc al cuptorului.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Ciocolata se mărunţeşte grosier şi se pune într-o pungă mică din plastic care se închide bine. Ciocolata din interior se topeşte la bain-marie la foc mic. Punga se taie la un colţ şi cu acest poş improvizat se formează, pe o hârtie de copt, vişine din ciocolată topită. Decorul din ciocolată se lasă să se întărească.
Înainte de servire, brioşele se decorează cu zahăr pudră, iar deasupra se aşază decorul din ciocolată.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri