Ciocolata se mărunțește și se topește pe baie de aburi. Forma de copt se unge. Cuptorul se preîncălzește.
Făina și praful de copt se amestecă într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și ciocolata topită. Se amestecă totul folosind mixerul (paletele de batere), la început la viteză mică pentru scurt timp, apoi la viteză mare pentru circa 2 minute, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se toarnă în forma de copt și se nivelează.
Zmeura congelată se distribuie peste aluatul din formă, apoi forma se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: 40 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Prăjitura se lasă în formă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Smântâna cu zahărul și cu zahărul vanilinat se bat spumă tare. Se încorporează smântâna fermentată. Crema astfel obținută se păstrează la rece până la servire. Prăjitura se servește alături de cremă.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri