Condimentele se pun într-un plic mic de ceai sau într-o hârtie de filtru și se închid bine.
Conținutul unui plic se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi cu 4 linguri de lapte.
Restul de lapte se pune la fiert alături de condimente. Se ia oala de pe foc, se scot condimentele şi se adaugă amestecul preparat. Se pune din nou la fiert, la foc mic, cca 1 min, amestecând ușor până la legarea compoziție. Budinca astfel preparată se toarnă într-un vas, se acoperă suprafața cu o folie și se lasă să se răcească.
Între timp se curăță murele. Jumătate din cantitatea de mure se pasează printr-o sită, apoi se adaugă zahăr după gust.
Budinca rece se amestecă folosind mixerul (paletele de batere), până devine cremoasă, apoi se toarnă în cupe desert. Sosul de mure se repartizează egal peste budincă. Restul murelor se așază decorativ deasupra. Înainte de servire, în funcție de preferință, se poate presăra puțin zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Deserturi cremă
Deserturi cremă
Deserturi cremă