Se cântăresc 50 g Glazură solidă ciocolată neagră topită.
Se unge fundul formei de copt și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul la circa 180°C.
Se amestecă făina cu praful de copt și cu pudra de cacao. Se adaugă zahărul, zahărul bourbon și sarea. Se încorporează uleiul și apa minerală cu un mixer de bucătărie cu paletele de batere. În continuare se încorporează glazura topită. Aluatul se întinde în forma de copt și se introduce în cuptor.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se desprinde marginea detașabilă și se îndepărtează. Prăjitura se scoate cu tot cu hârtia de copt și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Se desprinde hârtia de copt, apoi prăjitura se fărâmițează într-un vas de mixare. Se adaugă sucul de portocale, apoi se amestecă cu mixerul cu paletele de batere până ce se obține o masă omogenă. Din această compoziție se formează bile de mărimea unor nuci care se înfig în țepușele de lemn.
Glazura se topește conform instrucțiunilor de pe plic. Acadelele se înmoaie în glazură, iar excesul de glazură se îndepărtează cu o pensulă. Se așteaptă puțin pentru a permite glazurii să înceapă să se întărească, apoi se presară cu nucă și fistic mărunțit. Pe câteva dintre acadele se lipește câte un decor fluture sau floare. Se lasă apoi în repaus pentru ca glazura să se întărească complet. Pentru aceasta, acadelele se pot lăsa înfipte într-un vas înalt umplut cu zahăr.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri