Se unge forma de copt și se preîncălzește cuptorul.
Aluat: Se pun toate ingredientele pentru aluat într-un vas de mixat şi se prelucrează folosind mai întâi viteza cea mai mică a mixerului timp de 2 minute, apoi viteza cea mai mare, până la omogenizare. Se toarnă aluatul în forma de copt şi se înţeapă de mai multe ori cu o furculiţă. Se introduce forma la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.
Durată de coacere: despre 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Blatul se lasă la răcit în forma de copt.
Umplutura: Untul cu zahărul se topesc într-un vas înalt. Se adaugă laptele condensat şi se dă în fiert amestecând continuu. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de aprox. 8 minute, până când crema obţinută se îngroaşă, iar culoarea acesteia devine asemănătoare caramelului. Se întinde crema peste blat şi se pune la frigider timp de 1 oră.
Glazura: Se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj, se taie plicul în colț și se întinde peste prăjitură. Cu ajutorul unui pieptene special de decorat prăjituri, se desenează un model. După ce s-a întărit ciocolata, se scoate prăjitura din formă. Tăiaţi prăjitura, formând dreptunghiuri de 5 x 2 cm.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri