Amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu într-un castron de amestecare. Adaugă celelalte ingrediente și amestecă totul cu un mixer (cu cârlig de aluat), mai întâi la viteză redusă, apoi la cea mai mare viteză, până când obții un aluat neted. Răcește aluatul timp de aproximativ 30 de minute. În timp ce aluatul de turta dulce se răcește, taie șabloanele pentru case. Apoi preîncălzește cuptorul și pregătește tava cu hârtie de copt.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Frământă aluatul pe o suprafață presărată cu făină și rulează-l la o grosime de aproximativ 3 mm. Folosește un cuțit ascuțit pentru a decupa o față și un spate, doi pereți și două acoperișuri pentru fiecare casă, folosind șabloanele pregătite. Așază bucățile decupate de aluat pe tava de copt, lăsând spațiu suficient între ele. Coace aluatul timp de 12 minute sau până când devine ferm la atingere.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 12 Minute
Scoate tava din cuptor și trage bucățile de case cu hârtia de copt pe un grătar și lasă-le să se răcească.
Pune tubul de lipici în apă caldă timp de 5-10 minute pentru a-l face mai moale. Apoi începe cu partea din față a casei, adăugând o bandă de lipici pe fiecare parte. Apoi, așeaz-o în poziție verticală. Adaugă bucățile laterale una câte una. După aceea, vrei să te miști rapid adăugând partea din spate a casei. Adaugă lipici la capetele laterale pentru a atașa partea din spate. Adaugă o bandă de lipici în partea de sus pentru a atașa ambele acoperișuri.
Conținutul plicului de glazură se amestecă cu 15 - 20 ml apă rece (3-4 lingurițe), până la omogenizarea compoziției. Masa de glazură astfel obținută, se toarnă pe suprafața prăjituri și se întinde cu ajutorul unui cuțit.
În final, decorează cu creioanele de decor și glazura de lămâie.
Rețete asemănătoare
Dulciuri
Dulciuri
Dulciuri