Se confecționează șabloane de tăiere (de preferabil din carton) în formă de căsuță (fațade). Se copiază șablonul și se taie. Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.
Aluat: Se presară zahărul pudră într-un bol. Se adăugă mierea, zahărul vanilinat şi oul şi se amestecă cu o lingură. Se amestecă făina şi praful de copt şi se încorporează 2/3 din amestec în compoziţia cu miere, iar restul se aşază pe masa de lucru. Pe suprafaţa de lucru presărată cu făină, întindeţi aluatul la o grosime de 3 mm. Cu ajutorul şablonului, tăiaţi 28 de forme de casă (faţade). Cu ajutorul unei forme rotunde (diametru 12 mm) şi al unui cuţit, tăiaţi forma uşilor (foto 1). Tăiaţi apoi 28 de pătrate (3 X 3 cm) pentru pereţii laterali şi 28 dreptunghiuri (3 X 4 cm) pentru acoperişuri. Se aşază apoi bucăţile de aluat în tava de copt şi se dau la cuptor. Se coc pe grilajul de mijloc al cuptorului.
Durată de coacere: despre 10 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Când sunt gata se scot formele cu tot cu hârtia de copt şi se lasă pe un grilaj, la răcit.
Decor: Se asamblează căsuțele cu creionul alb de zahăr, astfel: întâi se fixează pereţii laterali între faţade şi apoi se aşază acoperişurile, consolidând din loc în loc. Se decorează acoperişurile cu creioanele pentru decor sidefate și se presară ornamentele colorate. La sfârșit se decorează căsuțele cu creioanele de zahăr colorate.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri