Se topeşte untul sau margarina, se toarnă într-un vas și se lasă la rece. După ce grăsimea s-a reîntărit, se freacă spumă, folosind mixerul (paletele de batere), la viteză mare.
Se adaugă treptat și se încorporează zahărul, zahărul vanilinat, sarea și esența. Se mixează totul până ce se obține o compoziție omogenă. Se încorporează apoi, pe rând, ouăle; fiecare ou se bate circa jumătate de minut.
Făina se amestecă cu amidonul alimentar și cu praful de copt și se încorporează în compoziție. Se unge forma de chec (11 x 30 cm) și se toarnă apoi compoziția. Forma se introduce la cuptor și se coace.
Durată de coacere: 65 - 75 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Checul se scoate din formă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Se mărunțește ciocolata, se adaugă grăsimea de nucă de cocos și se topesc într-un vas, la baie de aburi, la foc mic. Cu această glazură se unge checul, după ce s-a răcit, folosind o pensulă. Glazura se lasă să se întărească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri