Pentru aluat untul sau margarina se topesc, se toarnă într-un vas și se lasă la rece. După ce grăsimea s-a reîntărit, se freacă spumă, folosind mixerul (paletele de batere), la viteză mare.
Se adaugă treptat și se încorporează zahărul, zahărul vanilinat, sarea și esența Se mixează totul, până ce se obține o compoziție omogenă. Se încorporează apoi treptat ouăle, fiecare ou se bate circa jumătate de minut.
Făina se amestecă cu amidonul alimentar și cu praful de copt și se încorporează în compoziție. Se unge forma de chec (11 x 30 cm) și se toarnă apoi compoziția. Forma se introduce la cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 65 - 75 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Checul se scoate din formă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Pentru decorare, se mărunțește ciocolata, se adaugă grăsimea de nucă de cocos și se topesc într-un vas, la baie de aburi, la foc mic. Cu această glazură se unge checul, după ce s-a răcit, folosind o pensulă. Glazura se lasă să se întărească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri