Preîncălziți cuptorul la 180˚C (cuptor ventilat 160˚C, gaz 4).
Ungeți o tavă mică de aprox. 8 x 19 cm.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Puneţi toate ingredientele cu excepția decorațiunilor într-un bol. Cu ajutorul mixerului, amestecați ușor ingredientele până când devin cremoase.
Se pune în tava pregătită, se netezește blatul și se coace la cuptor pentru aproximativ 45 de minute până se ridică și devine auriu – o scobitoare introdusă în centru va arăta când prăjitura este gătită. Se răcește timp de 10 minute în tavă, apoi se scoate și se pune pe un grătar pentru a se răci complet.
Durată de coacere: 45 Minute
Pentru a decora, puneţi untul într-un castron mic și bateţi până când este moale și lucios.
Tăiați checul în jumătate. Pe jumătatea de jos întindeți prima glazură de unt, apoi dulceața, după care puteți pune partea de sus a checului. Așezați pe o farfurie de servire.
Se adaugă colorant după preferințe și se pune deasupra checului.
Se lasă câteva minute înainte de servire.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri