Se amestecă untul sau margarina cu mixerul, la viteză maximă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și sarea. Trebuie să obțineţi o masă compactă.
Se adaugă treptat ouăle (fiecare ou la aprox ½ minut).
Se amestecă făina cu amidonul, cacaua și praful de copt. Se adaugă treptat în compoziţia obținută anterior, se pune laptele și se amestecă cu mixerul la viteză medie. La sfârșit, se adaugă ciocolata tăiată cubulețe.
Se toarnă aluatul într-o formă de 25 x 11 cm unsă, tapetată cu făină și se bagă la cuptor.
După 20 de minute de coacere, se taie prăjitura cu un cuțit ascuțit, pe lungime, aprox. 1 cm adâncime.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 65 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
După coacere, se lasă checul în formă 10 min, apoi se scoate și se lasă la răcit pe un grătar.
Pentru ornat, se taie ciocolata în bucăți mari şi se amestecă cu uleiul într-o oală, pe baie de aburi. După ce s-a topit, se lasă puțin la răcit și se unge checul. Se lasă să se întărească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri