Pentru aluat se amestecă untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și sarea. Se amestecă până când se obține o masă compactă. Se adaugă treptat ouăle (fiecare ou la aprox ½ minut).
Se amestecă făină cu amidonul, cacaua și praful de copt. Se adaugă treptat în amestecul obținut anterior, se adaugă laptele și se amestecă cu mixerul la viteză medie. La sfârșit se adaugă ciocolata tăiată cubulețe. Se toarnă aluatul într-o formă de 25 x 11 cm, unsă, tapetată cu făină și se bagă la cuptor.
După 20 de minute de coacere, se taie prăjitura cu un cuțit ascuțit, pe lungime, aprox 1 cm adâncime).
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 65 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
După coacere, se lasă checul în formă 10 min, apoi se scoate și se lasă la răcit pe un grătar.
Pentru ornat se taie ciocolata în bucăți mari, se amestecă cu uleiul într-o oală pe baie de aburi. După ce s-a topit ciocolata, se lasă puțin la răcit și se unge checul răcit. Se lasă să se întărească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri