Se preîncălzește cuptorul la 180°C (160°C cu ventilație sau treapta 4 la cel cu gaz). Se unge și se tapetează o formă de chec pentru 900 g.
Într-un bol se freacă spumă untul împreună cu zahărul.
Se încorporează ouăle adăugând o lingură de făină pentru a preveni separarea amestecului. După ce se obține o compoziție legată, omogenă, se încorporează coaja rasă de lămâie.
La sfârșit se cern făina și praful de copt peste compoziție, apoi se amestecă până la încorporarea completă.
Se toarnă amestecul în forma de copt și se coace circa 40-45 de minute până ce capătă o culoare frumoasă maro-aurie. Asiguraţi-vă și cu o scobitoare introdusă în centrul checului - trebuie să fie scoasă curată, fără urme de aluat lipit.
Se scoate din cuptor și se toarnă zeama de lămâie peste chec. Se lasă să se îmbibe și să se înmoaie în forma de copt pentru circa 20 de minute, apoi se scoate pe un grătar de bucătărie, unde se lasă se răcească complet.
Odată ce prăjitura s-a răcit complet, se cerne zahărul pudră într-un bol. Se adaugă puțin câte puțin din zeama de lămâie în așa fel încât să se obțină o compoziție vâscoasă care începe să curgă. Probabil că nu va fi nevoie să se adauge toata zeama de lămâie.
Se toarnă glazura peste chec și se întinde cu o paletă, lăsând-o să se scurgă pe margini. Se așteaptă câteva minute să se întărească.
Se încheie prin presărarea cojii rase de lămâie. Checul este gata pentru a fi servit!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri