Se preîncălzește cuptorul la 180°C (160°C cu ventilare sau treapta 4 la cel cu gaz). Se unge și se tapetează o formă de chec pentru 900 g. Se pun semințele de in cu apa într-un vas și se lasă să se îngroașe.
Se freacă margarina, laptele de cocos și zahărul până se fac spumă. Se adaugă coaja rasă de lime și se amestecă. După ce semințele de in amestecate cu apă au căpătat consistența unui ou, se toarnă peste compoziție și se încorporează.
Se cern făina și praful de copt peste compoziție și se încorporează. La sfârșit se adaugă fulgii de nucă de cocos.
Se toarnă compoziția în forma de copt și se introduce în cuptor. Se coace cca 1-1,5 ore până ce capătă o culoare frumoasă maro-aurie, iar o scobitoare introdusă în centrul checului este scoasă curată, fără urme de aluat lipit. Se scoate din cuptor și se lasă pentru circa 20 de minute în forma de copt, apoi se scoate pe un grătar de bucătărie unde se lasă se răcească complet.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 75 Minute
După ce checul s-a răcit complet, se topește ciocolata. Aceasta se fărâmițează, se pune într-un bol la cuptorul cu microunde și se încălzește timp de cca 30 de secunde. Se amestecă, apoi se încălzește și se amestecă succesiv câte 10 secunde până la topirea completă a ciocolatei.
Se toarnă ciocolata peste chec și se nivelează lăsând să curgă surplusul pe marginile checului.
Se presară coajă rasă de lime și fulgi de nucă de cocos peste chec, apoi se lasă glazura să se întărească. Checul este gata pentru a fi servit! Poftă bună!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri