Se frământă marțipanul împreună cu cacaua și cu zahărul pudră. Masa de marțipan se rulează pe un blat stropit cu apă pentru a-i da forma unui rulou cu o lungime de circa 20 de cm. Cu ajutorul unui cuțit se face o crestătură de-a lungul ruloului, se desface puțin, iar marginile se rotunjesc. Ruloul se întoarce cu crestătura în jos, iar partea de deasupra se modelează pentru a-i da forma de inimă.
Untul, zahărul, zahărul vanilinat, zahărul vanilinat Bourbon, Finesse-ul de portocale și sare se bat cu mixerul (paletele de batere), până se formează o compoziție cremoasă. Se încorporează ouăle unul câte unul, apoi făina și praful de copt.
Compoziția se toarnă într-un poș cu orificiu de 9 mm și jumătate din cantitate se distribuie într-o formă de chec de 11 x 25 cm. Ruloul de marțipan, cu crestătura în sus se așează de-a lungul în compoziție, în centru. Apoi se distribuie restul de compoziție deasupra.
Aluatul se coace pe grătarul din treimea inferioară a cuptorului preîncălzit.
Durată de coacere: despre 50 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se glazurează prăjitura cu glazura albă.
Înainte ca glazura să se întărească, se presară pe laterale ornamentele din zahăr.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri