Se lasă la scurs caisele, iar sucul rezultat se păstrează. Caisele se taie cubuleţe.
Se unge forma de copt. Se preîncălzeşte cuptorul.
Într-un vas de mixare, se amestecă făina de cocos cu praful de copt. Se adaugă toate ingredientele (cu excepția caiselor și a migdalelor) şi 4 linguri de suc din compot. Se prelucrează toate ingredientele folosind mixerul, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, până când se obține un aluat omogen.
La sfârșit, se încorporează bucăţile de caise și fulgii de migdale. Se toarnă aluatul în forma de copt, se nivelează și se introduce la cuptor, în partea de jos a acestuia.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 65 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se lasă checul la răcit în forma de copt. După aprox. 10 min, checul se poate scoate din formă.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri