Pentru aluat, se freacă spumă untul sau margarina, folosind mixerul, paletele de batere, la viteză mare. Se adaugă treptat și se încorporează zahărul, zahărul vanilinat, esența și sarea. Se mixează totul, până când se formează o compoziție omogenă. Se încorporează pe rând ouăle, fiecare ou se bate circa jumătate de minut.
Făina se amestecă cu praful de copt și se încorporează în compoziție împreună cu laptele, folosind mixerul, la viteză medie. Două treimi din cantitatea de compoziție se toarnă în formă de Gugelhupf (unsă, diametru de 24 de cm).
Se amestecă cacaua cu zahărul și laptele și se încorporează în aluatul rămas. Se amestecă până când compoziția obținută, curge greu din lingură.
Aluatul închis la culoare se toarnă peste cel deschis. Pentru a obține aspectul marmorat, se amestecă în formă de spirală prin aluat. Se introduce checul la cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 60 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Checul se lasă circa 10 min. în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Înainte de servire, checul se pudrează cu zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri