Se preîncălzește cuptorul la 180°C (160°C cu ventilație sau treapta 4 la cel cu gaz). Se unge și se tapetează o formă de chec pentru 900 g. Se amestecă laptele de soia cu zeama de lămâie până ce începe să se prindă și să se îngroașe. Se lasă deoparte.
Într-un bol mare se amestecă făina, migdalele mărunțite, praful de copt și zahărul pudră până la omogenizare.
Se adaugă coaja rasă de lămâie, extractul de lămâie și amestecul de lapte de soia. Se amestecă până ce se obține o compoziție omogenă, legată.
Se toarnă compoziția în forma de copt și se nivelează. Se coace 60-80 de minute până ce capătă o culoare maro-aurie. Checul este copt dacă o scobitoare introdusă în centrul checului este scoasă curată, fără urme de aluat lipit.
În timp ce checul se coace, se poate prepara glazura. Pentru aceasta se amestecă zahărul cu zeama de lămâie și se lasă deoparte. După ce checul s-a copt, se toarnă glazura. Se lasă să se înmoaie și să se răcească.
După ce checul s-a răcit, se amestecă 60 g de zahăr pudră cu o lingură de apă pentru a obține o glazură care curge. Se stropește cu această glazură checul și se presară cu coajă rasă de lămâie.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri