Se preîncălzește cuptorul la 180°C (160°C cel cu ventilator, cel cu gaz la treapta 4). Se unge și se tapetează o formă de copt rotundă cu diametrul de 23 de cm.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se fărâmițează separat ciocolata albă și cea neagră și se topesc în boluri separate, pe baie de aburi, la foc mic. Se pun deoparte.
Se pune jumătate din cantitatea de unt și de zahăr într-un bol și se freacă spumă. Se încorporează 2 ouă și esența de vanilie. Peste compoziție se cern 125 g de făină și jumătate din cantitatea de praf de copt, se adaugă ciocolata albă topită și se amestecă laolaltă până ce se obține o compoziție omogenă. Se lasă deoparte.
Se pun cantitățile rămase de unt și zahăr într-un bol și se amestecă în același mod descris mai sus, apoi se încorporează ouăle rămase. Peste compoziție se cern făina rămasă, praful de copt și pudra de cacao. Se adaugă ciocolata neagră topită și se amestecă laolaltă până la omogenizare. Se lasă deoparte.
Se pune o lingură mare de compoziție cu ciocolată albă în mijlocul formei de copt, iar deasupra cam tot atâta compoziție cu ciocolată neagră. Se scutură forma de copt, bătând-o ușor de masă pentru a permite compozițiilor să se împrăștie puțin.
Se repetă operația anterioară așezând alternativ câte o porție de compoziție albă și una neagră, scuturând din când în când forma de copt. Ideal ar fi să se așeze cam 6 porții din fiecare tip, una peste cealaltă. Cu cât se adaugă mai multe straturi, cu atât se vor vedea inele mai bine.
Se introduce forma de copt în cuptor și se coace pe grătarul din mijloc circa 1 oră până când blatul se întărește la exterior și este puțin crescut. Pentru verificare, introduceţi o scobitoare în centrul blatului; dacă este curată după ce este scoasă, e gata. Se lasă cam 10 minute în forma de copt, apoi se scoate pe un grătar de bucătărie, unde se lasă să se răcească complet.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 60 Minute
Trebuie acordată atenție sporită la turnarea straturilor de compoziție unul peste celălalt deoarece acest proces este cel care duce la formarea dungilor de ”Zebră”.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri