Preîncălziți cuptorul la 180°C (160°C la cel cu ventilație, sau treapta a 4-a la cel cu gaz). Pentru a face baza, ungeți cu puțin unt o formă de copt rotundă (cu diametrul de 20cm). Amestecaţi cu telul ouăle și zahărul într-un bol până se îngroașă bine și amestecul devine cremos.
Turnați în ploaie făina și pudra de cacao deasupra și amestecați cu grijă până la omogenizare. Turnați amestecul în forma de copt pregătită la pasul 1 și puneți la cuptor pentru 20 de minute, până când crește și e fermă la atingere. Când e gata, scoateți de la cuptor și îndepărtați cu grija forma de copt. Lăsaţi la răcit.
Între timp, ungeți cu unt sau ulei o formă de tort detașabilă (cu diametrul de 18cm). Se învelește exteriorul formei de copt cu folie de aluminiu astfel încât să nu intre apă (pentru a fi siguri de acest lucru, puteți adăuga două straturi de folie de aluminiu). Apoi, se ajustează baza de ciocolată astfel încât să încapă în formă și se presează ușor.
Pentru umplutura cheesecake-ului se bat împreună cremele de brânză și smântâna. Apoi se adaugă ouăle și se bat cu telul, împreună cu gălbenușul și zahărul. După, adăugați deasupra făina și pudra de cacao în ploaie și amestecați cu grijă toate ingredientele.
Cu ajutorul unei linguri, turnaţi amestecul rezultat peste bază și puneți forma de copt învelită în aluminiu într-o tavă de copt. Adăugați apoi în tava de copt apă fiartă, până ajunge la jumătatea formei de copt învelită în aluminiu. Se pune la cuptor pentru aproximativ o oră, până e bine făcut și este ferm. Când este gata, închideți cuptorul și lăsați cheesecake-ul în interior, să se răcească, cu ușa cuptorului întredeschisă, pentru 15 minute.
Scoateți cheesecake-ul din baia de apă, transferați-l pe o suprafață plată și lăsați la răcit. Când s-a răcit complet, se îndepărtează cu grijă forma de copt și se transferă cheesecake-ul pe o farfurie întinsă, unde se mai lasă încă 2 ore, înainte de servire.
Rupeți ciocolata amăruie în bucățele într-un castron și puneți deasupra unei cratițe cu apă fierbinte, pentru a se topi. Când se topește complet, amestecați și dați deoparte.
Tăiați 12 fâșii de hârtie de copt astfel încât fiecare fâșie să aibă 18cm lungime și 2,5cm lățime. Folosind o pensulă de gătit, întindeți ciocolata topită pe mijlocul fiecărei fâșii în straturi groase. Într-o tavă de copt, puneți mai multe căni una lângă alta, culcate, și așezați fâșiile de hârtie de copt cu ciocolată pe ele, astfel încât să obțineți efectul de valuri.
Lăsați să se răcească pentru aproximativ 30 de minute, până când ciocolata este fermă, apoi îndepărtați cu grijă hârtia de copt și aranjați bucățile de ciocolată pe cheesecake.
Cheesecake-ul este gata de a fi servit. Poftă bună!
Rețete asemănătoare