Într-o tavă rotundă cu inel, cu diametrul de 20 cm, tapetată cu hârtie de copt, se așază biscuiții pisați bine. Se adaugă untul topit peste biscuiții pisați și se omogenizează blatul, aranjându-l în mod uniform pe toată suprafața tăvii. Se pune apoi puțin la rece, la frigider, cât timp se prepară crema.
Între timp, se topește ciocolata la bain-marie, împreună cu 30 ml lapte. Se lasă la hidratat 2 foi de gelatină, timp de 5 minute și se amestecă apoi rapid în ciocolata topită, cât timp aceasta este caldă, până compoziția se omogenizează complet.
Tot pentru cremă, în paralel, într-un bol se amestecă cu mixerul plicul de cremă pentru prăjituri cu gust de căpșuni împreună cu 150 ml lapte, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se încorporează apoi crema de prăjituri cu gust de căpșuni împreună cu 1 linguriță de esență de vanilie de Madagascar, ciocolata topită și crema de brânză și se mixează bine totul.
Crema este acum gata și se toarnă peste blatul de biscuiți, în tava pregătită anterior, uniformizând-o peste tot blatul.
Cheesecake-ul se decorează pe deasupra cu diferite fructe de pădure, după preferință - zmeură, mure, căpșuni, afine.
Se dă la rece timp de aproximativ 3 ore. După ce s-a întărit suficient, se scoate inelul tăvii, se presară opțional pe deasupra cu puțin zahăr pudră pentru un aspect cât mai reușit, apoi se poate servi.
Rețete asemănătoare
Cheesecake
Cheesecake